Sanoma Learning maakt vandaag bekend educatieve dienstverlener Iddink Group over te nemen van huidige eigenaar NPM Capital. De acquisitie omvat alle onderdelen van de groep in Nederland, België en Spanje. Na de overname gaan Malmberg en Iddink Group samenwerken in het voortgezet onderwijs en middelbaar beroepsonderwijs om geïntegreerde digitale oplossingen te ontwikkelen voor beter én gepersonaliseerd onderwijs.

Iddink Group is met Iddink vooral bekend als distributeur van leermiddelen en als maker van de veelgebruikte leerlingadministratiesystemen Magister en Eduarte. Iddink Group heeft zich in de afgelopen jaren steeds meer ontwikkeld tot aanbieder van digitale platformen. Het Finse Sanoma Learning is eigenaar van toonaangevende educatieve uitgeverijen in diverse Europese landen, waaronder Malmberg in Nederland en VAN IN in België.

Samenwerken ten behoeve van beter onderwijs
Sanoma Learning kan dankzij de overname van Iddink Group de meest gebruiksvriendelijke en inspirerende digitale leeroplossingen voor en samen met het onderwijs creëren, waardoor scholen een doorbraak in gepersonaliseerd leren kunnen realiseren. Vanzelfsprekend zal Iddink Group nauw blijven samenwerken met alle uitgevers en zullen de gecreëerde oplossingen en platformen voor de hele markt beschikbaar zijn. De bedrijven zullen opereren als separate dochterondernemingen en hun niet-exclusieve samenwerking staat nadrukkelijk open voor alle andere aanbieders van content en platformen.

Historie, ervaring en visie
Malmberg (opgericht in 1885) en Iddink (opgericht in 1922) delen een lange historie en een visie op de toekomst van onderwijs. Volgens John Martin, CEO van Sanoma Learning, vullen de twee elkaar goed aan: “We bieden maatwerk voor leerlingen en willen scholen ontzorgen. We versterken elkaar in het ontwikkelen van methoden, platformen en diensten voor het onderwijs. Met hetzelfde doel voor ogen: het aanbieden van de beste gepersonaliseerde én betaalbare onderwijsoplossingen.”

Malmberg en Iddink Group werken al jaren samen. Door de digitale ontwikkelingen kwamen er steeds meer raakvlakken in hun dienstverlening: “Ik ben enthousiast dat het nu echt mogelijk wordt om leeroplossingen te bieden die passen bij eigentijds onderwijs,” aldus Wijnand Spring in ’t Veld, CEO van Iddink Group, “Malmberg, VAN IN en Iddink Group blijven zelfstandig opereren in de Nederlandse en Vlaamse markt en bieden hun eigen producten en diensten aan. Nu de drempels tussen uitgever en dienstverlener vervallen, kunnen we optimaal aansluiten op de wensen van docenten en schoolmanagers, leerlingen én hun ouders.”

De overname wordt voorgelegd aan de Autoriteit Consument en Markt (ACM) en de ondernemingsraad van Iddink Group.

Over Sanoma Learning
Sanoma Learning is een leidende, Europese, educatieve uitgeverij. Ruim 1 miljoen leerkrachten worden ondersteund, zodat iedere leerling zijn talent maximaal kan ontwikkelen. Met ruim 1.400 medewerkers in bedrijven in Nederland, België, Polen, Finland en Zweden bedroeg de omzet in 2017 ruim €300 miljoen. Sanoma Learning is onderdeel van Sanoma Corporation, een educatie – en mediabedrijf dat beursgenoteerd is aan de Nasdaq in Helsinki, Finland. En in Nederland verder bekend van Sanoma Media Netherlands, uitgever van onder andere NU.nl, Donald Duck en Libelle.

Over Iddink Group
Iddink Group is actief in de educatieve dienstverlening in Nederland, België en Spanje. De merken Iddink, Eduarte en Magister bieden digitale leeromgevingen, apps en geavanceerde les- en leer(middelen) oplossingen. Daarmee kunnen elke dag meer dan 2 miljoen gebruikers zichzelf ontwikkelen op de manier die bij hen past. Onder de Iddink Group vallen ook de activiteiten van The Implementation Group (TIG), dé business intelligence specialist voor het onderwijs. In totaal telt het bedrijf meer dan 300 medewerkers, waarvan meer dan de helft in technologie.